Om handtovat

En kort bakgrund om mig själv:

Min första kurs i tovning gick jag på Bäckedals Folkhögskola i Sveg, sommaren 1996. Min lärare var Gunilla Paetau Sjöberg – sedan dess har jag varit ”fast” för tovning. Efter denna sommarkurs har det blivit ytterligare två på Bäckedals Folkhögskola, (samma lärare) sedan en sommarkurs på Gotland, åtskilliga kurser på Fårfesterna i Kil och förutom detta så har jag under två terminer gått på ”Ullakademin”, Kyrkeruds Folkhögskola i Årjäng och en kurs på Sätergläntan i Insjön mm. Tovar i många olika tekniker. Målar också på siden. Gör alster, som kan användas till både ”vardag och fest”!

År 2014 bildades ”Slöjd och Hantverk från Värmland ekonomisk förening”. Vi är 7 medlemmar alla med olika inriktning. Vår butik, där jag säljer alla mina alster, ligger på Alsters Herrgård, ca 1 mil utanför Karlstad mot Kristinehamnshållet… Det var förresten där som Gustaf Fröding föddes. Erhållit utmärkelsen ”Utmärkt Värmländsk Slöjdare” för mina alster, av Länshemslöjdsföreningen i Värmland.

Våra öppettider kan Du se på www.alstersherrgård.se. Vår hemsida www.slojdhantverkvarmland.se

Vartefter så lägger jag ut nya foton på det jag gjort. Många av de alster, som jag lagt upp på min hemsida är sålda men är Du intresserad av något speciellt så hör av Dig till mig så får Du veta mer…

Min e-postadress: birgitta [snabel-a] wiss.se.
Birgitta Wiss, Torsby